compass bilboard.jpg

Acte-necesare-inmatriculare-auto-nltx8wbcjycrg49aownqbmgvsl8x2p6wcdhu3kxkes-696x369_ca7a1.jpg

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi schimbări majore la procedura înmatriculării mașinilor.

Vela a declarat că va modifica legislația astfel încât că toți dealerii autorizați de autovehicule vor putea înmatricula direct mașinile vândute, în numele cumpărătorului.

Totodată, proprietarii de mașini vor putea face și ei radieri și alte operațiuni fără a mai fi nevoie de prezența la ghișeu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Principalele declarații ale ministrului MAI (sursa: biziday)

– Vom încheia protocoale cu toți vânzătorii autorizați de mașini, astfel încât aceștia să facă înmatricularea unui autovehicul transmis noului proprietar prin simpla completare (on-line) a unui formular, scutindu-l pe acesta să mai treacă prin procedura înmatriculării la ghișeele poliției.

– Proprietarii de mașini vor putea face pe internet radierea acestuia și vor putea obține și alte acte, așa cum ar fi un duplicat după certificatul de înmatriculare, autorizația provizorie de circulație, fără a mai fi nevoie să vină la ghișeu.

– Pentru obținerea permisului auto, operațiune care generează acum cele mai multe cozi și aglomerații la ghișeele poliției, va fi în continuare nevoie de prezența fizică a solicitantului, dar se vor deschide mai multe birouri la nivel județean

Ministrul de Interne nu a precizat dacă va exista o procedură de înmatriculare în cazul vânzării autovehiculelor și între două persoane particulare, fără implicarea unui dealer auto.