Primăria Brașov a anunțat, vineri, că membrii comisiei au avizat propunerea proiectantului privind circulația în interiorul viitorului spital, etapă premergătoare obținerii autorizației de construire.
Primăria Brașov a anunțat că proiectul face parte din viitorul „oraș medical” („medical city”), alături de proiectul spitalului de pneumoftiziologie și boli infecțioase, care se va construi în Bartolomeu Nord, în apropiere de CATTIA.
„În ședința din această săptămână, membrii comisiei au avizat propunerea proiectantului privind circulația în interiorul viitorului spital, etapă premergătoare obținerii autorizației de construire”, a precizat Primăria Brașov.
Consiliul Local Brașov a aprobat la finalul anului 2021, studiul de fezabilitate pentru spitalul regional, care va avea 31 de secții, 77 de specialități, 972 de paturi – din care 820 pentru spitalizare continuă, 96 de paturi de terapie intensivă și 56 pentru spitalizarea de zi.
Capacitatea spitalului va fi de 370.000 de pacienți pe an, atât spitalizați, cât și cei tratați în ambulatoriu, și va dispune de cele mai noi aparate și echipamente medicale din România.
„Pentru realizarea acestui proiect soluția optimă este de realizare a lui prin intermediul unui parteneriat – public privat. Pentru a putea trece la etapa următoare, cea de lansare a licitației pentru stabilirea partenerului care să fie responsabil de proiectarea, execuția, operarea și întreținerea spitalului este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre prin care să fie aprobată construirea acestui spital. Spitalul Regional este un proiect inițiat de municipalitatea brașoveană, cu sprijinul BERD, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Brașov”, a mai precizat Primăria Brașov.