Asocierea dintre Carida Session (lider) și Clarom Trans SRL a depus singura ofertă la licitația pentru implementarea proiectului de bugetare participativă „Amenajare de grădini muzicale în spații comune“, lansată la începutul lunii de municipalitate. Este vorba de achiziția, furnizarea și montarea a trei ansambluri muzicale de exterior, care vor fi amplasate în Nicolae Titulescu, Aleea de Sub Tâmpa și Tractorul.
Instrumentele sunt concepute special pentru a fi montate în aer liber și pentru a rezista în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice, și la uz intens.
Oferta depusă este în faza de evaluare tehnică, urmând ca, după parcurgerea tuturor etapelor de evaluare, la mijlocul lunii septembrie, câștigătorul să fie anunțat oficial, dacă va întruni toate criteriile impuse. Valoarea estimată a acestui contract este de 243.696 de lei, iar durata de livrare şi montaj este de 90 de zile de la emiterea comenzii/ordinului de către beneficiar.
„Grădinile muzicale“ reprezintă al treilea proiect de bugetare participativă pentru care s-a lansat procedura de achiziție, dintre cele cinci votate de brașoveni pentru a fi demarcate în acest an, și pornește de la dorința de a avea o varietate cât mai mare de spații comune de recreere urbană, care să invite oamenii să petreacă cât mai mult timp în aer liber.
În trei parcuri din Brașov vom monta instrumente muzicale de exterior, care vor încuraja exprimarea creativă și socializarea cu familia, prietenii sau ceilalți locuitori ai orașului. La ele poate cânta oricine, de la copii, adolescenți, părinți sau bunici până la muzicieni profesioniști.
Conform caietului de sarcini, instrumentele muzicale vor fi construite din materiale durabile, uşor de întreţinut, rezistente la factorii externi, concepute special pentru utilizarea lor în spaţiul exterior. Acestea vor fi rezistente la coroziune, potrivite pentru utilizare în orice anotimp sau condiţii meteorologice, dedicate amplasării în spaţiul urban şi folosinţei intensive, iar montarea se va face prin betonare în sol.
Suprafaţa unde se vor amplasa va fi de 36 mp (6×6 metri) și va fi amenajată cu bordură de beton sau ramă de lemn, în funcţie de tipul amplasamentului. Pe întreg perimetrul se va monta suprafaţă de amortizare cauciucată, cu o grosime de minim 30 mm.
Instrumentele muzicale, constituite în 3 ansambluri, se vor amplasa în Parcul Titulescu, pe Aleea de Sub Tâmpa și în Parcul Tractorul.
Primul ansamblu cuprinde 6 instrumente muzicale de exterior: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, o tobă mare tip Babel, o tobă tip Babel, un instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, un instrument aerofon tip Handpipes și un xilofon orizontal tip Harmony.
Cel de al doilea ansamblu cuprinde 4 instrumente: o tobă mare tip Babel, un instrument aerofon tip Handpipes, un set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes și o tobă băncuţă tip Cajon. Toba mare tip Babel va fi prevăzută cu câte un set de ciocănele ancorate cu cablu.
Cel de-al treilea ansamblu va cuprinde 5 instrumente: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, un xilofon tip Sansa – Rimba Mysteria, un set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, un clopot tubular tip Cherub și un balafon (marimbas) tip Akadinda.
„Amenajare de grădini muzicale în spații comune“este proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat“. În acest an, vor demara și proiectele ,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul” (cel mai votat proiectla categoria „Orașul comunității“, aflat în faza de evaluare a documentațiilor depuse); „Parcări sigure pentru biciclete“ (votat la categoria „Orașul mobil“, aflat în faza de identificare a zonelor în care să fie amplasate aceste parcări, după care va fi lansată procedura de achiziție); „Grădini urbane“ (cel mai votat proiect la categoria „Orașul verde“, aflat în faza de dezbatere a zonelor în care să fie amplasate acestea) și „Toaletă publică în parcul Tractorul“ (aflat de asemenea în faza de evaluare a ofertelor depuse).
sursa: brasovcity.ro