ursi-brasov-decizie-brasov_9eb85.jpg

Primăria Brașov a anunțat, marți, primele măsuri cu privire la problema urșilor. Accesul la platformele de deșeuri va fi restricționat, iar alimentarea punctelor de hrană din pădure reprezintă doar primele două măsuri. Suplimentar, la rectificarea de buget se propune alocarea a 150.000 de lei pentru gestionarea fondului cinegetic.

Primăria Brașov a avut, marți, o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor care pot acorda sprijin pentru realizarea unei strategii comune în vederea limitării interacțiunii om-urs. 

Una dintre propunerile lansate a fost de reluare a alimentării punctelor de hrană aflate departe de zonele populate.

„A fost o întâlnire cu o reprezentativitate largă, am avut toți gestionarii de fonduri de vânătoare din zonă – RPLP Kronstadt, ocoalele silvice Râșnov și Săcele, am avut Garda Forestieră, Agenția de Protecția Mediului, ICAS-ul, Prefectura, Jandarmeria, practic instituțiile cu responsabilități în acest domeniu. Tema principală a fost să găsim soluții pe termen scurt și mediu, asta în așteptarea soluțiilor legislative care adresează problema la nivel național. La nivelul municipiului Brașov și a zonei metropolitane, am discutat despre o gestiune mai bună a deșeurilor și despre replicarea unor exemple de bune practici care au dat rezultate în alte zone, am discutat despre soluții de monitorizare în timp real – și avem un grup de lucru care săptămâna viitoare va veni cu niște propuneri concrete în sensul acesta – și despre felul în care urșii se hrănesc și cum am putea să intervenim inclusiv în această zonă astfel încât să limităm interacțiunile dintre om și urs și venirea urșilor în oraș. M-am asigurat că din partea municipalității Brașov le creăm toate condițiile să facă în continuare gestionarea fondului de vânătoare și am luat decizia să continuăm această gestionare. Vom completa partea formală în săptămânile următoare împreună cu Ministerul Mediului. Practic, RPLPK va continua gestionarea fondului de vânătoare al municipiului Brașov“, a declarat Allen Coliban, potrivit brasovcity.ro.

Mai multe detalii brasovcity.ro

Sursă foto - brasovcity.ro


compass bilboard.jpg