4bccad0f-8b0b-4ea4-87a5-9f9a5397b06c-768x512_7fabf.jpg

Viceprimarul Flavia Boghiu a primit astăzi vizita unei delegații economice austriece, conduse de consilierul comercial al Ambasadei Austriei la București, Gerd Bommer, cu care a discutat oportunități de afaceri și cooperare între firmele austriece și Brașov. Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Locala Brașov, într-o conferință cu participanți prezenți fizic, dar și cu invitați în mediul virtual.

Vizita delegației austriece face parte dintr-un proiect desfășurat în perioada 17-20 mai 2021 în patru orașe din țară – București, Brașov, Sibiu, Alba Iulia – în care mai multe companii austriece active în domeniul infrastructurii, respectiv al tehnologiei din infrastructura rutieră, al tehnologiilor urbane („Smart Cities”), al proiectelor derulate pe aeroporturi („Smart Airports”) se interesează de posibilitățile de colaborare, de derulare a unor proiecte comune cu firmele locale și de investiții în domeniile infrastructurii rutiere și tehnologiei urbane. Scopul evenimentului a fost de a contura participanților austrieci o vedere de ansamblu asupra provocărilor acestui sector din România și de a facilita acestora încheierea de noi parteneriate cu firmele sau autoritățile locale.

„Cu delegația noastră despre orașe inteligente, tehnologii urbane și aeroporturi inteligente, de fapt dorim să evidențiem know-how-ul și competențele austriece și produsele pe care le avem, și vrem să facem parte din dezvoltarea României, despre care credem că este o dezvoltare minunată și se întâmplă absolut în direcția corectă. Suntem 100% siguri că produsele companiilor austriece și know-how-ul lor pot ajuta în această dezvoltare. Dorim să arătăm ce putem face și cum am putea ajuta. Brașovul seamănă foarte mult cu orașul de unde vin eu – pentru că eu sunt din sudul Salzburg-ului, din munți, din Alpi. Brașovul este o zonă foarte, foarte turistică și are o mulțime de potențial în ceea ce privește domeniul schiabil, împreună cu toată natura care îl înconjoară. Și noi avem acest amestec de mediu și infrastructură – cu un aeroport de dimensiuni mici, cum veți avea și dumneavoastră, și cred că putem face transfer de know-how și putem ajuta foarte mult, pentru o dezvoltare care poate fi în egală măsură ecologică și durabilă“, a declarat consilierul comercial ala Ambasadei Austriei la București, Gerd Bommer.

Citește continuarea pe brasovcity.ro


compass bilboard.jpg