corn_lapte_site_f5a8e.jpg

În ședința consiliului local din acestă săptămână, consilierii vor dezbate propunerea primarului privind preluarea, de către Municipalitate, a ”Programului pentru școli al României” (cornul și laptele, n.n.), începând cu anul școlar 2021-2022. Până în prezent, programul a fost derulat de Consiliul Județean.

„În cadrul ședinței de consiliu din această săptămână le propunem consilierilor locali ca programul Cornul și laptele, desfășurat în prezent de Consiliul Județean, cu fonduri de la bugetul de stat, să fie preluat de către Primăria Municipiului Brașov. Scopul preluării acestui program este de creștere a atractivității produselor pentru copii, astfel încât aceștia să le consume, fapt pentru care luăm în calcul creșterea alocării bugetare de la bugetul local care să vină în completarea celei primite de la bugetul de stat“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Limita valorică zilnică/preşcolar/elev este:

  • a) 0,6 lei pentru porţia de fructe şi legume;
  • b) 0,88 lei pentru porţia de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf;
  • c) 0,57 lei pentru porţia de produse de panificaţie.

Conform acestui program, pe parcursul săptămânii, se acordă gratuit două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie.

Citește articolul integral pe brasovcity.ro


compass bilboard.jpg