compass bilboard.jpg

marius-comanici_res_18e10.jpg

În urma concursului organizat la sfârșitul anului trecut pentru funcția de director executiv al Direcției Tehnice, Marius Comănici a fost declarat admis și va ocupa funcția scoasă la concurs.

,,Este, poate, postul cel mai important din perspectiva impactului bugetar, al sumelor pe care le gestionează Direcția Tehnică. Ne referim aici la contractele de reparații de drumuri, la deszăpezire, la amenajări de spații verzi, la întregul buget de investiții. Prin urmare, vorbim de un post care vine cu o mare responsabilitate față de banul public și față de dezvoltarea Brașovului. Mă bucur că vom avea un profesionist care va ocupa acest post, începând din această lună”, a declarat primarul Allen Coliban.

Directorul executiv al direcției tehnice are ca atribuții principale gestionarea activității de întreținere și reparații drumuri publice, întreținere zone verzi, curățenie și deszăpezire, iluminatul public și, nu în ultimul rând, investițiile realizate din bugetul local. În ceea ce privește gestionarea fondurilor publice, de exemplu, în 2020, bugetul de gospodărire a orașului a depășit 150 de milioane de lei, la care se adaugă capitolul de investiții.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

,,În primul rând caut soluții pentru îmbunătățirea activității de întreținere a orașului, atât în ceea ce privește întreținerea străzilor, cât și a spațiilor verzi, a iluminatului public și a salubrității, pentru că de aceste activități depinde nivelul de trai al locuitorilor municipiului Brașov. Și nu în ultimul rând trebuie să găsim soluții, aici, în cadrul Direcției Tehnice, pentru îmbunătățirea infrastructurii, în sensul de a dezvolta orașul, în același scop, de a crește nivelul de trai al locuitorilor, dar și pentru a face orașul Brașov tot mai atractiv pentru investitori“, a enumerat Marius Comănici, noul director al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brașov, câteva dintre prioritățile sale în activitatea pe care o va desfășura.

Marius Comănici este absolvent al Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, ca inginer căi ferate, drumuri și poduri, și a urmat mai multe cursuri postuniversitare și de perfecționare, inclusiv în Austria și Germania.

Din punct de vedere profesional, de la terminarea facultății a activat în domeniul proiectării de drumuri, poduri și căi ferate la diferite companii, publice și private, iar timp de 10 ani a fost cadru didactic universitar la Facultatea de Construcții a Universității Transilvania Brașov.

 Compartimentul Protecția mediului, cel mai râvnit din istoria primăriei

După ce la sfârșitul anului trecut s-au ocupat primele două posturi din acest compartiment, în 12 ianuarie va fi proba scrisă pentru ocuparea celui de al treilea post disponibil.

Recrutarea pentru cele două posturi a trezit foarte mult interes în rândul specialiștilor în domeniul protecției mediului, pentru cele două posturi scoase la concurs în luna decembrie fiind înscriși 45 de candidați.

Citește continuarea pe brasovcity.ro