compass bilboard.jpg

DF-Gorita-s_1_d09d8.jpg

În cursul ședinței de îndată de ieri, 2 decembrie, plenul Consiliului Local a adoptat un proiect de hotărâre prin care decide că amenajarea drumului forestier Gorița nu este oportună pentru municipiul Brașov.

În același timp, pentru a nu pierde finanțarea nerambursabilă pentru reabilitarea celorlalte patru drumuri forestiere cuprinse în același proiect cu amenajarea drumului Gorița, Consiliul Local l-a împuternicit pe primar să negocieze cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale modificarea contractului de finanțare.

„Consider că în sfârșit s-a făcut dreptate. Hotărârea de consiliu local care a aprobat acest drum a fost dată în precedentul mandat și nu a avut la bază o dezbatere publică reală. Drept pentru care dezbaterea publică reală consider că a avut loc anul trecut, în momentul în care 15.000 de semnatari au fost împotriva acestui drum și am avut la Brașov chiar și un protest cu 1.000 de participanți care au scandat împotriva acestui drum

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

. Dată fiind această reacție publică, nici precedenta administrație nu a avansat în sensul materializării acestui proiect, care, practic, a fost blocat aproape un an de zile. Votul de astăzi (miercuri, 2 decembrie, n.n.) nu face decât să consfințească faptul că nu avem nevoie de acest drum și că nu este oportun. După acest vot, preiau un mandat de negociere cu AFIR, autoritatea de finanțare, precum și de închidere a acțiunii în instanță, care rămâne practic fără obiect“, a declarat ieri primarul Allen Coliban, într-o conferință de presă care a urmat ședinței de îndată a consiliului local.

Citește articolul integral pe brasovcity.ro