compass bilboard.jpg

bb5f3563f326825547_6bbb1.jpg

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Brasov a decis, miercuri, instituirea imediata a unor noi masuri pentru reducerea riscului de contaminare cu COVID-19, printre acestea numarandu-se obligativitatea purtarii mastii de protectie pe o raza de 100 de metri in jurul perimetrului exterior unitatilor de invatamant si interzicerea organizarii de evenimente precum cele sportive si de agrement, concerte, targuri si balciuri.

Potrivit unei informari transmisa de Prefectura Brasov, CJSU a decis, totodata, functionarea in scenariul rosu, pentru o perioada de 14 zile, a unitatilor de invatamant de pe raza localitatilor cu incidenta cumulata de peste 3 la 1.000 de locuitori, in prezent existand trei asemenea localitati: Dragus (incidenta cumulata 4,63 la 1.000 de locuitori), Halchiu (incidenta cumulata 3,22) si Prejmer (incidenta cumulata 3,22).

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, in cele trei localitati - Dragus, Prejmer si Halchiu - sunt vizate 11 unitati scolare de pe raza localitatilor a caror activitate ce presupune prezenta fizica a elevilor si personalului se suspenda pentru 14 zile calendaristice, incepand de joi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Masura vizeaza un numar de 2.332 de elevi si 137 de cadre didactice, didactice auxiliare si nedidactice.

Hotararea CJSU Brasov prevede obligativitatea decalarii orelor de inceput si sfarsit ale activitatii la nivelul institutiilor, in vederea reducerii aglomerarii la orele de varf, a igienizarii spatiilor comune din imobile (lift, casa scarilor) de catre Asociatiile de Proprietari, precum si a dezinfectiei spatiilor publice pe care institutiile le au in administrare.

In ce priveste interzicerea desfasurarii de evenimente publice, sursa citata a precizat ca aceste masuri nu afecteaza activitatile deja reglementate cum ar fi cele ale teatrelor, operei sau cinematografelor.

"De asemenea, CJSU recomanda ferm purtarea mastii pe toata durata deplasarii in afara domiciliului. O alta recomandare este ca persoanele vulnerabile (varstnici, persoane cu istoric medical) sa evite frecventarea locurilor publice aglomerate. Pentru aceste persoane se vor implementa sisteme de prioritate. Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta vor implementa aceste masuri in locurile aglomerate stabilite prin hotararile acestora", a mai precizat sursa citata.

Masurile sunt de aplicabilitate imediata, odata cu intrarea in vigoare a Hotararii.

sursa: ziare.com