compass bilboard.jpg

pasaj-crinului_002_res_94cf7.jpg

Pasajul pietonal care face legătura dintre străzile Crinului și Ceferiștilor (cartierele Florilor și Craiter) pe sub calea ferată a fost reabilitat și repus în folosință de către municipalitate.

„Am finalizat lucrările de reabilitare a pasajului subteran pietonal care face legătura între strada Ceferiștilor și strada Crinului. Lucrările au durat aproximativ două săptămâni. În prima etapă s-au făcut igienizările corespunzătoare pentru a putea interveni echipele de reparații.

Lucrările de reabilitare au constat în refacerea tencuielilor, zugrăveli, reabilitarea treptelor de acces, înlocuirea mâinii curente, montarea de noi corpuri de iluminat și a camerelor de luat vederi pentru a asigura o siguranță sporită cetățenilor, refacerea canalizării“, a explicat Raul Negoiță, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brașov.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pasajul era foarte rar folosit, cetățenii preferând accesul, mai scurt, dar și mai periculos și ilegal, peste liniile de cale ferată. Din această cauză devenise un spațiu de depozitare a deșeurilor sau era utilizat de persoanele fără adăpost, astfel că și celor care voiau să îl utilizeze, le era frică, mai ales noaptea, și alegeau tot varianta traversării peste linii.

Odată cu reabilitarea pasajului, legătura între cele două cartiere este mult mai sigură, mai ales că SNCFR a montat, în zona respectivă, și garduri pentru blocarea accesului peste linii.

sursa: brasovcity.ro