compass bilboard.jpg

WhatsApp-Image-2020-09-17-at-18.18.48-768x512_7ac5f.jpeg

Joi, primarul George Scripcaru și președintele CJ Adrian Veștea au organizat o întâlnire cu reprezentanții sistemului medical și cei ai mediului academic din acest domeniu pentru a prezenta stadiul acestui proiect și pentru a vedea, în această etapă, care este opinia specialiștilor din domeniu cu privire la proiectul construirii acestui spital.

La întâlnire, alături de primar și președintele CJ, au participat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Mihai Veștea, directorul DSP, Andrea Neculau, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Cătălin Mișarcă, directorul medical al Spitalului de copii, dr. Liviu Muntean, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Dan Morar, managerul Spitalului de Obstretică și Ginecologie, dr. Mircea Preda, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, Nicușor Bâgiu, șeful secției Neurologie a Spitalului Județean, dr. Cristian Falub, șeful UPU-SMURD, dr. Cristina Vecerdi, dr. Marius Neculoiu, dr. Maria-Elena Cocuz, șef secție Spitalul de Infecțioase, reprezentantul Autorității Naționale de Management în Sănătate, dr. Marius Mărginean, directorul Direcției de Sănătate și Asistență Medicală din CJ, Adelina Văsioiu, și președintele Asociației Noul Spital al Brașovului, dr. Dan Grigorescu.

Opinia celor prezenți cu privire la acest proiect, inclusiv încadrarea lui ca spital regional a fost una de susținere unanimă, mai ales că, conform celor declarate de participanți, în fapt, actualul spital județean tratează pacienții la nivelul întregii regiuni. Singurul punct asupra căruia au existat opinii diferite între reprezentanții sistemului medical și autorităților publice, pe de o parte, și dr. Dan Grigorescu, pe de altă parte, a fost cel legat de numărul de paturi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform proiectului, avizat și de Ministerul Sănătății, spitalul regional are prevăzute aproximativ 900 de paturi. Acest număr a fost stabilit în urma analizelor făcute atât de specialiștii implicați în elaborarea studiului de prefezabilitate și de cei care lucrează la studiul de fezabilitate, cât și analizei făcute de comisia mixtă constituită la nivelul ministerului Sănătății și al municipiului Brașov.

Deși sprijină acest proiect și a apreciat demersurile făcute până în prezent, domnul Grigorescu susține extinderea actualului proiect cu încă 600 de paturi.

Citește continuarea pe brasovcity.ro