compass bilboard.jpg

parc_73af6.jpg

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a informat Primăria Brașov cu privire la faptul că cele două proiecte ,,Calea Verde a Municipiului Brașov – Conectarea ariilor majore de teren prin soluții de transport ecologic” și ,,Reconversie zone abandonate în zone verzi – Zona industrială Rulmentul” au fost selectate pentru a primi finanțare prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Obiectivul Prioritar 2 – O Europă mai verde, cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific ”Îmbunătățirea protecției naturii și a biodiversității, a infrastructurii verzi în special în mediul urban și reducerea poluării”, pentru elaborarea documentației tehnice care va conține: studiul de fezabilitate, studii geotehnice, expertize tehnice, studii pentru obținerea acordurilor și avizelor de mediu, studii hidrologice, studii topografice, documentații cadastrale, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, după caz.

Prin această finanțare, Uniunea Europeană sprijină autoritățile locale în pregătirea documentațiilor necesare pentru accesarea finanțărilor nerambursabile în exercițiul financiar al Uniunii Europene 2021-2027. Valoarea estimată pentru realizarea documentațiilor pentru cele două proiecte este de peste 3 milioane de lei.

,,Astăzi am luat decizia să convoc o ședință de consiliu de îndată, pentru că avem câteva proiecte care necesită aprobarea Consiliului Local. Unul dintre acestea are ca obiect aprobarea acordurilor de parteneriat pentru cele două proiecte care au fost selectate pentru finanțare, conform informării primite de la Agenția de Dezvoltare Regională Centru . Este vorba de ,,Calea verde” și ,,Parcul Rulmentul”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mă bucur foarte mult, mai ales că, din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la ADR, cele două proiecte, nu doar că au fost selectate, dar s-au și clasat pe primele două locuri în evaluarea specialiștilor de la agenție.

Aceasta este încă o dovadă că realizarea celor două proiecte au un impact semnificativ asupra a ceea ce înseamnă implementarea măsurilor de creștere a calității mediului, de reducere a poluării și, implicit, de creștere a calității vieții brașovenilor.

Cel de al treilea proiect depus, care se referă la consolidarea și conservarea clădirilor din centrul istoric și amenajarea de zone pietonale este în faza de evaluare și sper, cât mai curând, și acest proiect să fie validat”, a declarat primarul George Scripcaru.

Citește continuarea pe brasovcity.ro