compass bilboard.jpg

119086225_2714737842180391_1332946131212495768_o-768x432_64305.jpg

Aflat astăzi într-o vizită la Brașov, pentru a discuta cu reprezentanții mediului academic și al ONG-urilor din domeniu, pe marginea proiectului Strategiei Naționale Forestiere, ministrul mediului, Costel Alexe, a efectuat și o verificare, pe teren, a autobuzelor electrice SOR, achiziționate de Primăria Brașov prin intermediul unei finanțări nerambursabile de peste 100 de milioane de lei, de la Administrația Fondului pentru Mediu.

În timpul acestei vizite, ministrul Alexe a declarat reprezentanților mass-media prezenți: „Pentru că sunt astăzi în Brașov și, având în vedere că ieri am lansat în consultare publică Ghidul privind reducerea poluării și, evident, îmbunătățirea calității aerului, program finanțat prin AFM, de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, cu un buget aprobat pentru acest an de 480 de milioane de lei, am vrut să văd ce înseamnă beneficiile acestui program, într-o comunitate din țara noastră (Brașovul beneficiază de o finanțare nerambursabilă de la AFM, prin care a achiziționat 52 de autobuze electrice marca SOR, n.n.).

Datorită și sprijinului Ministerului Mediului, Brașovul se îndreaptă astăzi cu pași repezi și, cred, că va fi primul oraș din țară cu transport electric 100%. Trebuie să recunosc, domnule primar, că este o performanță de invidiat de toți ceilalți primari din țară.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu ajutorul celor 480 de milioane de lei, puse la dispoziția AFM, alte 350 de mijloace de transport în comun, prietenoase cu mediu, și aici vorbim de troleibuze, tramvaie, autobuze, vor fi pe străzile din România. Fac un apel la administrațiile publice locale din România, ca așa cum avem la Brașov Planul Integrat privind Calitatea Aerului, care a reușit să reducă poluarea în municipiu și în zona metropolitană prin investiții majore în infrastructură, în mijloacele de transport în comun, în spații verzi, să facă și ele aceste investiții.

Atunci când cetățenii vor vedea că primăriile sunt interesate de mediu și pun la dispoziție mijloace de transport ecologice, vor renunța la autoturismele proprii și vor utiliza transportul în comun”.

Citește continuarea pe brasovcity.ro