compass bilboard.jpg

PT-centru-permanenta-2-768x513_cecdb.jpg

În ședința Consiliului Local din luna septembrie, primarul George Scripcaru va prezenta Consiliului Local un proiect de HCL prin care fostele centrale termice din cartiere, care nu mai sunt utilizate, să devină centre care să le asigure brașovenilor servicii medicale primare, adică servicii asigurate de medicii de familie.

Acest proiect are ca scop asigurarea asistenței medicale pe toată durata zilei, astfel încât brașovenii să nu mai fie nevoiți să apeleze la unitățile de primiri urgențe, atunci când medicii de familie nu mai au program.

Propunerea înființării acestor centre a venit în urma discuțiilor pe care primarul le-a avut cu directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Andrea Neculau, și al Unității de Primiri Urgențe, dr. Cristina Vecerdi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pe baza solicitării Direcției de Sănătate Publică și a consultării cu șefa UPU-SMURD, Cristina Vecerdi, am decis să propun Consiliului Local, în prima ședință din luna septembrie, înființarea în municipiul Brașov, în toate cartierele, de centre medicale de permanență care să fie amenajate de către primărie și să devină funcționale. Punctele termice din toate cartierele Brașovului, care sunt nefuncționale astăzi, vor fi amenajate și puse la dispoziția medicilor pentru aceste necesități.

Răspundem în acest fel și nevoilor cetățenilor, persoane în vârstă, familii sau copii din cartiere, dar venim și în sprijinul spitalului și unității de primiri urgențe, pentru a degreva activitatea de acolo, și a medicilor cărora le vom pune la dispoziție această infrastructură. Punctele termice sunt destul de încăpătoare, au o structură bună, vom investi și vom amenaja aceste centre cât mai repede, pentru a rezolva această problemă, în fiecare cartier.

Deja am identificat 13 astfel de locații care se încadrează, ca dimensiuni, poziție și accesibilitate pentru a fi amenajate drept centre de permanență. După aprobarea de către Consiliul Local, putem demara lucrările de reabilitare și reamenajare”, a declarat primarul George Scripcaru.

Citește continuarea pe brasovcity.ro