compass bilboard.jpg

autobuzsitroleibuzlivada-1024x683_27a15.jpg

Contoarele în timp real afișate pe pagina de internet a companiei municipale  de transport, ratbv.ro, arătau astăzi 98.545 km parcurși cu autobuzele electrice care circulă deja în municipiu, și 214.305 km parcurși cu troleibuzele noi, adică peste 300.000 de kilometri în serviciul brașovenilor.

Reamintim că pe 25 mai 2020 au intrat în circulație primele două autobuze electrice și primele două troleibuze noi. În aceste trei luni și jumătate, mijloacele de transport electrice din Brașov (autobuze electrice și troleibuze noi) au redus poluarea din trafic, față de niște autobuze cu motoare cu ardere internă, cu peste 2.350 kilograme de oxid de carbon, cu peste 5.600 kilograme de oxizi de azot, cu peste 740 de kilograme de hidrocarburi și cu peste 110 kg de particule în suspensie. Numărul de kilometri, dar și cantitățile de poluanți pe care noile autobuze electrice și troleibuze RATBV nu le mai elimină în atmosfera Brașovului cresc în fiecare secundă de exploatare a noilor mijloace de transport. Puteți afla cifrele în timp real accesând  www.ratbv.ro.

„Avem 26 de troleibuze Solaris care au fost deja livrate și puse în circulație, și am semnat 3 contracte pentru 60 de autobuze electrice SOR, dintre care 13 sunt deja livrate și introduse în circulație. Avem în derulare licitația pentru 25 de troleibuze și 10 autobuze electric-hibrid de 12m, și în cel mai scurt timp va fi relansată licitația pentru cele 12 autobuze electrice de 18 metri din contractul în parteneriat cu ministerul Dezvoltării. Conform contractelor de finanțare pe care le avem în derulare și a contractelor de livrare încheiate, anul viitor pe străzile din municipiu vor circula 51 de troleibuze noi, 72 de autobuze electrice și 10 hibrid, ceea ce înseamnă că aproape toată flota RATBV utilizată în municipiul Brașov va fi «verde»“, a declarat primarul George Scripcaru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește continuarea pe brasovcity.ro