compass bilboard.jpg

sinagoga_7241b.jpg

Sinagoga Ortodoxă din strada Castelului 64 ar putea deveni un nou obiectiv turistic al Brașovului. Autoritățile locale s-au întâlnit cu reprezentații Comunității Evreiești din Brașov, care au solicitat municipalității un ajutor pentru punerea în siguranță și ulterior restaurarea clădirii.

Sinagoga se află într-o stare avansată de degradare. Unul dintre pereți și acoperișul s-au dărâmat deja, la sfârșitul anului trecut, iar clădirea necesită o punere în siguranță  urgentă, pentru a se stopa degradarea acesteia, a anunțat Primăria Brașov, pe site-ul BrașovCity.ro.

„Noi avem o lungă colaborare cu un parcurs bun până acum, în multe proiecte, atât cu orașul înfrățit Rishon LeZion din Israel,  cât și cu comunitatea evreilor din Brașov.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astăzi am discutat împreună să găsim o modalitate prin care sinagoga de pe Castelului 64, o clădire cu o valoare istorică foarte mare, să fie pusă în siguranță – deoarece astăzi se află într-o stare foarte avansată de degradare, iar după aceea să propunem Consiliului Local un parteneriat prin care acest obiectiv să treacă în proprietatea Municipiului Brașov, pentru a putea fi inclus pe lista de investiții a municipalității pentru reabilitare și punere în funcțiune, ca să fie utilizată și de comunitatea evreiască, dar să fie și un punct de interes și de vizitare pe harta turistică a Brașovului pentru turiștii care ne vizitează.

Este o zonă istorică, se învecinează cu zidul cetății, cred că acest lucru trebuie avut în vedere. Mă bucur că am creionat pașii principali pe care îi avem de făcut și cât de curând, poate în următoarea ședință de Consiliu Local, vom propune un proiect de hotărâre în acest sens, care să fie aprobat și să trecem la treabă“, a declarat primarul George Scripcaru.

Sursă text, foto: BrașovCity.ro.

Despre autor
Author: Roxana Tănase
redactor șef
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Din 2012 face parte din echipa Observatorulph.ro și, din 2019, și din echipa Observatorulbv.ro
De același autor