compass bilboard.jpg

masti_2-768x513_23596.jpg

Primăria Municipiului Brașov a început distribuirea gratuită a măștilor de protecție către persoanele din categoriile vulnerabile. Astfel, aproximativ 6.200 de beneficiari vor primi câte 30 de măști de protecție împotriva noului coronavirus.

“Purtarea măștii de protecție în această perioadă este un gest de responsabilitate individuală și comunitară pe care ar trebui să îl facem cu toții. Primăria a început distribuirea măștilor pentru persoanele vulnerabile din oraș, în baza hotărârii de consiliu local aprobată în ultima ședință și deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Noi am estimat în jur de 6.000-6.500 de persoane care se încadrează în categoria persoanelor vulnerabile în municipiul Brașov și care vor primi acest ajutor.

După cum știți deja, Guvernul a emis în luna mai OUG nr. 78/2020, care prevede asigurarea de măști de protecție persoanelor din categoriile defavorizate. Pentru că licitația derulată de guvern este contestată și nu este pusă în practică nici acum, am discutat cu colegii mei de la Direcția de Asistență Socială din Primăria Municipiului Brașov și cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, să facem noi acest lucru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Distribuirea se face la sediul Direcției de Asistență Socială, personalul direcției asigură acest lucru cu respectarea tuturor prevederilor legale și a regulilor de distanțare socială, iar persoanele care se află în această categorie trebuie să se prezinte la sediul DAS, pe strada Panselelor, cu actele doveditoare, pentru a ridica aceste măști, care cred că sunt foarte utile. Le solicit să le poarte, pentru că ne protejăm unii pe alții.

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să facem un efort susținut la nivel de comunitate pentru ne a proteja pe noi și pe famillie noastre“, a declarat primarul George Scripcaru.

Citește continuare brasovcity.ro