compass bilboard.jpg

autobuz-hibrid_6ad04.jpg

Primăria Brașov intenționează să achiziționeze 10 autobuze electric-hibrid, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Anunțul de licitație a fost transmis spre publicare.

,,Azi am lansat astăzi licitația pentru achiziția celor 10 autobuze hibrid, în valoare de peste 13 milioane de lei, care vor intra în flota RAT. Ele sunt achiziționate prin POR, cu o finanțare nerambursabilă de 98% și o contribuție din partea noastră de 2%. Aceasta este ultima achiziție de mijloace de transport de transport care trebuia lansată. Avem deja contracte semnate pentru 26 de troleibuze Solaris, din care au sosit 24, și pentru 68 de autobuze electrice SOR, dintre care 11 sunt deja livrate. Avem în derulare licitația pentru 25 de troleibuze, care are termen de depunere a ofertelor  la jumătatea lui august, iar cea pentru 12 autobuze electrice de 18 metri, se află în faza de evaluare a ofertelor la Ministerul Dezvoltării. Sper ca această procedură să se desfășoare în condiții optime, cu oferte bune, și să reușim să semnăm contractul de achiziție cât mai repede. Conform contractelor pe care le avem și caietelor de sarcini pentru licitațiile în desfășurare, anul viitor pe străzile din municipiu vor circula 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice și 10 hibrid. Dacă luăm în considerare și celelalte investiții în transportul public, benzile dedicate, terminal gară, park&ride Bartolomeu, atunci cu siguranță transportul în comun va fi cea mai bună și ecologică soluție pentru a călători prin oraș”, a declarat primarul George Scripcaru, potrivit site-ului brasovcity.ro.

Noile autobuze vor circula pe traseele:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

– linia 25: Avantgarden – gara Brașov – terminal Poienelor,
– linia 28: Stupini (str. Fundăturii) – Avantgarden – Livada Poștei,
– linia 41: Stupini (str. Lujerului) – Livada Poștei.

Autobuze hibrid diesel-electric noi, din gama 12 m (12000+350mm), au tracțiune hibridă (diesel-electric), podea complet coborâtă pe toată lungimea și sunt prevăzute cu trei uși și aer condiționat în salonul de călători.

Mai multe detalii pe site-ul brasovcity.ro.

Foto: brasovcity.ro.