compass bilboard.jpg

PMB_3254_res_91313.jpg

Miercuri, primarul George Scripcaru, împreună cu inițiatorul proiectului ,,Sportul înseamnă integrare“, unul dintre proiectele câștigătoare, și cu reprezentanții primăriei și ai SC RIAL, a făcut o evaluare a necesarului de lucrări și investiții pentru punerea în practică a obiectivelor acestui proiect, respectiv amenajarea, accesibilizarea și dotarea sălii de sport din cadrul fostul Colegiu Astra, de pe strada Panselelor, pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

„În ultima perioadă am luat fiecare proiect în parte și am făcut o evaluare, pentru a vedea care sunt etapelor și documentațiile necesare implementării fiecăruia. Avem proiecte pe care ne este mai ușor să le implementăm, cum este cazul terenului de sport de la Școala 1 sau plantarea de gard viu pe tot aliniamentul bulevardului Saturn, unde deja am știm exact care sunt costurile, dar avem și proiecte pentru care va trebuie să facem o serie de expertize și documentații sau unde trebuie să detaliem acea idee de proiect.

De exemplu, cel privind echipamentele pentru voluntarii pompieri și SMURD, unde avem nevoie de sprijinul ISU, care să ne spună de ce echipamente este nevoie, sau proiectul de reabilitare a curților din zona centrului istoric, unde va trebui să facem o serie de expertize și documentații.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astăzi am venit împreună cu cei care au propus proiectul de sală de sport pentru persoanele cu dizabilități, să facem o evaluare lucrărilor și achizițiilor necesare, astfel încât persoanele cu dizabilități locomotorii să poată începe antrenamentele și jocurile sportive aici, cât mai curând. Vom dota această sală pe exterior și în interior cu tot ce este necesar, conform proiectului propus de o persoană cu dizabilități, iar aici, efectiv, persoanele cu dizabilități vor putea să practice sporturi. Echipa de handbal participă la competiții sportive internaționale, iar acolo reprezintă inclusiv România. Pe mulți dintre ei i-am mai văzut, ne-am mai întâlnit la diferite activități sportive sau sociale.

Este foarte important să-i integrăm și să facă parte din comunitatea noastră, pentru că între oameni nu trebuie să existe diferențe, indiferent ce poziție ocupă în societate sau ce ne-a adus viața fiecăruia dintre noi. La următoarea rectificare bugetară, acolo unde știm valoarea reală a proiectului, vom aloca, din capitolul «bugetare participativă», banii necesari pe fiecare proiect în parte, astfel încât să putem demara procedurile de achiziție“, a declarat primarul George Scripcaru.

Citește continuarea pe brasovcity.ro