compass bilboard.jpg

1-768x512_806d5.jpg

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru,  a prezentat reprezentanților mass-media Școala gimnazială nr. 19, după ce această unitate de învățământ a trecut printr-un proces de extindere, prin mansardare.

S-au creat 9 săli de clasă noi și un laborator de informatică. Lucrarea face parte dintr-un program mai amplu de extindere a unităților de învățământ, pentru crearea de noi spații pentru clase, astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții optime.

,,Mă bucur că am ajuns în această etapă, în care cel puțin la această școală, elevii nu vor mai fi atât de mulți în clasă, mai ales că în această perioadă ne confruntăm și cu o situație mai specială, din cauza pandemiei, și nu vor mai fi nevoiți să învețe în mai multe schimburi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

A fost o lucrare destul de complexă, iar pe parcursul lucrărilor a trebuit să facem o serie de modificări ale proiectului inițial, astfel încât să ne încadrăm în normativele ISU, dar și pentru a supraînălța mansarda.

Este una dintre școlile foarte bune ale orașului și consider că și elevii din această zonă merită să învețe în cele mai bune condiții, iar părinții lor să fie siguri că atunci când își trimit copiii la școală, aceștia beneficiază de condiții optime de învățare.

Vom continua programul nostru de extindere sau construire de noi unități de învățământ, astfel încât copiii brașoveni să aibă parte de aceleași standarde ca și colegii lor din alte țări”, a declarat primarul George Scripcaru.

,,Vreau să vă spun că ziua aceasta înseamnă pentru noi împlinirea unui vis. În școala nr. 19 de mulți ani se impunea lucrul acesta (extinderea școlii, n.n.) deoarece avem foarte mulți copii înscriși, dată fiind poziția școlii în învățământul brașovean și rezultatele foarte bune, chiar și de anul acesta, la evaluarea națională.

Vreau să mulțumesc primăriei, părinților, dar colegilor mei care s-au străduit și s-au implicat ca să ajungem astăzi să vedem această importantă lucrare finalizată. Deocamdată este doar o clădire, și astăzi suntem bucuroși că vă avem aici, dar inima acestei școli va începe să bată la toamnă, când se întorc copii noștri, pe care îi vom primi în casă nouă”, a declarat Claudia Savu, director Școala Gimnazială nr. 19.

Din programul de extindere a unităților de învățământ mai fac parte:

– Școala gimnazială nr. 1, unde lucrările de extindere pe orizontală s-au finalizat anul trecut.
– Grădinița nr. 11, s-au finalizat lucrările de mansardare, urmează semnarea procesului-verbal de recepție.
– Școala gimnazială nr. 2, sunt în curs de derulare lucrările de mansardare a celor două corpuri.
– Grădinița nr 17, este în faza de lansare licitație pentru proiectare lucrări de extindere pe orizontală, cu încă un corp.
– Școala gimnazială nr. 14, este în curs de proiectare lucrările de mansardare a corpului A, de pe str. Lungă.
– Școala gimnazială nr. 9, este în faza de licitație proiectarea pentru lucrări de mansardare corpul B, str. Brazilor.
– Liceul de Artă, urmează încheirea contractului pentru proiectarea extinderii pe orizontală, cu încă un corp.

sursa: brasovcity.ro