compass bilboard.jpg

piata-brassai-dupa-ziduri-11_res_f1902.jpg

Primarul George Scripcaru a declarat ieri că în urma propunerii primite din partea Asociaței Amural, noua piațetă în curs de amenajare la adresa Piața Sfatului 27, piațetă care face legătura dintre zona După Ziduri și Mureșenilor – Piața Sfatulului, va purta numele marelui fotograf brașovean „Brassai“.

Turnul existent, care face parte din fortificațiile vechii cetăți, va fi reparat și transformat într-un mic muzeu de fotografie. Municipalitatea are în vedere și o a doua etapă de extindere a piațetei, cu reabilitarea fostului sediu al Băncii Agricole, imobil pentru care s-a făcut solicitare de trecere în domeniul public al municipiului.

„Avem o propunere din partea Amural ca această nouă piațetă să se numească Piața Brassai, și consider că este o idee foarte bună, mai ales că Brassai a fost una dintre personalitățile orașului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Denumirea va fi un punct de atracție în plus și va sublinia importanța acestei zone. Turnul vechii cetăți va intra și el în reparație. Lucrările vor avea loc și în gangul de intrare dinspre Piața Sfatului, unde vor fi dezafectate toate construcțiile neautorizate. Am discutat și cu agenții economici de aici, până la urmă este și în folosul lor, pentru că această piațetă, cu acces dinspre Piața Sfatului și de pe Aleea După Ziduri, va fi foarte atractivă.

De asemenea, am făcut solicitare la Guvern ca fostul sediu al Băncii Agricole, care se învecinează cu această piațetă și care mai are un pic și se dărâmă, să fie trecut în domeniul public al Municipiului Brașov, pentru a-l reabilita și a-i da o funcțiune specifică zonei în care ne aflăm. Poate fi un centru de informare turistică, un loc pentru activități culturale sau poate avea altă funcțiune.

Zidul care este între această clădire și piațetă, care este adăugat ulterior și nu face parte din ansamblul fortificațiilor fostei cetăți, va fi și el dărâmat, în curte mai sunt niște garaje de tablă care vor fi dezafectate, iar piața se va extinde până la această clădire.

Vom crea în Municipiul Brașov încă o zonă foarte atractivă, pe care o vom pune la dispoziția brașovenilor, turiștilor, și aici vor putea fi organizate fel și fel de evenimente ce pot fi organizate împreună, de primărie și partenerii noștri“, a declarat ieri primarul George Scripcaru.

Citește continuarea pe brasovcity.ro