compass bilboard.jpg

camere-de-termoviziune_ab078.jpeg

La Primăria Brașov vor funcționa, de joi, trei videocamere cu sistem de termoviziune, cu ajutorul cărora se va putea măsura temperatura în zona feței la persoanele care intră în instituție, atât funcționarilor publici, cât și cetățenilor care pătrund în clădire. Noua tehnologie nu poate măsura gradul de îmbolnăvire, însă în cazul în care o persoană are temperatura mai mare de 38 de grade Celsius o alarmă va semnala acest caz, iar accesul acesteia în interiorul primăriei va fi interzis.

Cele trei videocamere, cu sistem de termoviziune, care de regulă sunt utilizate în special în aeroporturi, vor funcționa la intrările pentru public ale Primăriei Brașov, respectiv la intrarea dinspre parcul Nicolae Titulescu, precum și cele două intrări de la Serviciul Public de Evidență a Persoanelor (Stare civilă și Eliberare cărți de identitate) și sunt setate să măsoare temperatura corpului uman și să semnaleze orice depășire a temperaturii de 38 de grade.

„La intrările din Primăria Brașov unde sunt fluxuri de activitate cu publicul – intrarea dinspre parcul Titulescu și cele două intrări de la Serviciul Public Local de Evidență a Persoanelor – am montat aceste echipamente care scanează temperatura persoanelor și emite un semnal de avertisment. Facem acest lucru pentru prevenție și este o măsură atât în interesul publicului care vine la Primăria Brașov sau la Serviciul Evidența Persoanelor, cât și al personalului primăriei. Ne gândim ca în următoarea perioadă să extindem acest sistem și la Direcția Fiscală a primăriei, și la Direcția de Asistență Socială“, a spus primarul George Scripcaru, potrivit site-ului brașovcity.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Noua tehnologie nu poate măsura gradul de îmbolnăvire, însă în cazul în care o persoană are temperatura mai mare de 38 de grade Celsius o alarmă va semnala acest caz, iar accesul acesteia în interiorul primăriei va fi interzis.

„Totodată, la declanșarea alarmei, un set de imagini ale persoanei respective vor fi trimise automat pe o adresă de e-mail prestabilită, pentru a permite identificarea ulterioară a persoanei, dacă acest lucru va fi necesar”, precizează site-ul brasovcity.ro.

La finalul stării de urgență, camerele vor fi utilizate strict pentru supraveghere.

Sursă foto: site brașovcity.ro