compass bilboard.jpg

ocolitoare-fagaras_f7c83.jpg

Făgărașul va avea centură ocolitoare! Aceasta va fi predată municipiului în cel mult 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern adoptată ieri. Drumul va fi modernizat, după mai bine de 20 de ani de așteptare.

Realizarea variantei ocolitoare este imperios necesară, pentru devierea traficul greu și pentru decongestionarea traficului pe tronsonul DN 1 care traversează orașul.

Primarul Gheorghe Sucaciu a susținut o conferință de presă, astăzi, în care a subliniat din nou că există banii necesari pentru demararea acestei proceduri și a explicat pașii care vor urma pentru realizarea unuia dintre cele mai importante obiective ale Făgărașului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Predarea terenului se face în cel mult 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei Hotărâri. Vom prelua și documentația tehnică cu toate avizele necesare, vom actualiza ce este ieșit din termen – sunt avize care expiră după 6 luni, un an sau doi, vom actualiza indicatorii tehnico-economici și vom merge în Consiliul Local pentru aprobarea lor, apoi vom scoate la licitație proiectarea și executarea lucrărilor. Sunt lucruri pe care le vom face foarte repede, pentru că anul acesta avem alocați 14 milioane de lei pentru această investiție.

Centura ocolitoare va fi realizată în aproximativ 3 ani, dar poate dura mai mult din cauza licitației. Să nu uităm că sunt firme afiliate politic, care contestă rezultatele licitațiilor în funcție de interesele pe care le au – economice sau politice, blocând astfel procedurile pentru perioade îndelungate de timp. Greul abia acum începe. Sper, însă, că nu vor exista astfel de probleme, ca să începem lucrările în toamnă”, a explicat Sucaciu în cadrul conferinței de presă.

Edilul șef a mai declarat că „munca titanică din spatele acestui proiect așteptat de noi toți” a fost făcută de angajații mai multor compartimente ale instituției și a fost sprijinit de deputatul PNL de Făgăraș, Mara Mareș.