compass bilboard.jpg

zona-pietonala-brasov_5fbd3.jpg

Proiectul de reamenajare și transformare a zonei Modarom-Star în zonă pietonală, cu o piață care să mărginească Bulevardul Eroilor a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și al Comisiei de Circulaţie a municipiului, în forma propusă de proiectant, firma de arhitectură JB Architecture (JBA).

Proiectul propune o reamenajare a zonei dintre Modarom și Prefectură, inclusiv o parte din străzile Nicolae Bălcescu, Politehnicii și Postăvarului, în sensul creării unei zone pietonale largi, care să contrabalanseze un pol de interes important din oraș – Piața Sfatului, la capătul celălalt al Străzii Republicii.

Piața va cuprinde și o fântână arteziană încastrată în paviment, cu coloane de apă, concept care permite utilizarea spațiului și pentru diferite evenimente.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Segmentul Bulevardului Eroilor din dreptul Colegiului Național Unirea va fi avea o vegetație abundentă, constituită din copaci de talie medie și mare.

Strada Postăvarului va avea de asemenea un aliniament nou de arbori, iar strada Politehnicii este gândită să încurajeze dezvoltarea micilor afaceri ale proprietarilor din zonă, pentru a da viață acestei străzi.

„Proiectantul cu care avem contract a obținut astăzi avizul Comisiei de circulație și de urbanism a municipiului. Este un proiect foarte bun, bine documentat, discutat cu specialiștii și cu cetățenii, care a fost prezentat și Consiliului Local și care va rezolva foarte multe probleme din zonă și va completa imagina și funcționalitatea unui centru istoric pietonal. Soluțiile propuse au fost analizate și prin studiul de trafic pe care noi l-am contractat, există soluții de asigurare a legăturilor prin schimbarea unor sensuri de circulație pe străzile de legătură dintre Bulevardul 15 Noiembrie și Iuliu Maniu, iar la trecerea de pietoni de la teatru a fost propusă instalarea unui semafor care să permită fluidizarea circulației dinspre strada Nicolae Bălcescu. Eu cred că este un proiect necesar și care merită pus în aplicare cât mai curând“, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.