compass bilboard.jpg

piata-sfatului-brasov_67191.jpg

Timp de două zile, specialiști din mai multe state și organizații europene în domeniul aplicării legii, securității și terorismului, se întâlnesc la Brașov, tema discuțiilor vizând scenarii de acțiune împotriva terorismului, luând ca studiu de caz Piața Sfatului.

 

Primăria Brașov a anunțat că aceasta este cea de a doua întâlnire în cadrul proiectului PRoTECT, după ce în urmă cu o lună a fost realizat un studiu de vulnerabilitate, al amenințărilor de tip atac terorist care se pot petrece la evenimentele publice din oraș.

Brașovul este singurul oraș din România care este inclus într-un astfel de proiect european și unul dintre primele orașe europene care au dorit să facă parte din proiect.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

„Brașovul este studiu de caz în acest proiect. Sunt importante concluziile și căile viitoare de acțiune. Beneficiile vor fi directe, în sensul în care acest loc atât de important pentru Brașov, Piața Sfatului, în care se derulează cele mai importante evenimente cu public în aer liber, va avea parte de un sistem pentru protecția participanților. Siguranța în fața posibilelor atentate este un lucru care ne preocupă nu numai pe noi. Este o problemă de actualitate și mă bucur că Brașovul este partener în acest proiect în care sunt implicate instituții de siguranță națională din mai multe state europene și că a fost ales pentru acest studiu ale cărui concluzii vor fi apoi diseminate și aplicate în situații similare din țară și din alte orașe europene“, a precizat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

 

În proiect sunt incluse alte patru localități europene - Eindhoven (Olanda), Larisa (Grecia), Malaga (Spania), Vilnius (Lituania), scopul proiectului fiind acela de a găsi soluții pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor.

Zona Piața Sfatului din Brașov a fost aleasă ca studiu de caz în proiect pentru că reunește mai multe condiții tipice care o pot face o țintă a atacurilor teroriste, susțin autoritățile, care au precizat că proiectul se va încheia peste un an și jumătate.

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook