compass bilboard.jpg

brasov_aeroport_c_j_dd9f0.jpgLucrările pe șantierul aeroportului de la Ghimbav vor fi reluate în perioada imediat următoare, a anunțat șeful consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

 

Constructorul a finalizat proiectarea pentru cele nouă obiective care ar urma să fie amenajate în incinta obiectivului, pentru ca acesta să poată deveni în totalitate funcțional.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, ''lucrările la calea de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare și extinderea rețelei de canalizare și drenaj aferente pistei au fost finalizate și recepționate, următorul front de lucru pe amplasamentul de la Ghimbav fiind construirea celor nouă obiecte din cadrul Aeroportului''.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

''Avem ședințe de lucru săptămânale. Avem unitatea de implementare a proiectului Aeroportului, avem grafice de execuție și responsabili desemnați să le urmărească permanent. Vrem să facem în așa fel încât să ne încadrăm în termenele anunțate... Din păcate, lucrurile nu depind exclusiv de noi'', transmite Veștea.

 

Licitația pentru aceste obiecte a fost adjudecată de firma SC Construcții SA Sibiu, la suma de 28.594.034,30 lei fără TVA (34.026.900,82 lei cu TVA). În cadrul acestui contract, ]n cel mult 8 luni,  ar urma să fie construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces terminal – DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare în aeroport și platforma antisuflu.

De altfel, și primarul Braşovului, George Scripcaru, declara, în week-end, că se lucrează la construcţia Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav, fiind mai multe licitaţii în derulare, astfel că aeroportul ar putea fi gata în doi ani.

"Proiectul privind construcţia aeroportului se derulează acum, este în execuţie, se lucrează la diferite faze. S-au făcut licitaţiile pentru terminal, a fost o adjudecare, însă o companie din Bucureşti (asociaţia Asocierea Bog'Art – UTI Grup – UTY Facility Management, n.r.) a contestat. Să sperăm că după ce se termină cu contestaţiile, se va trece la faza de execuţie a terminalului de la aeroport", preciza sâmbătă primarul Braşovului, George Scripcaru.

 

sursa foto: Consiliul Județean Brașov  

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


 

KHS-2019-Banner-300x600_e2174.gif