compass bilboard.jpg

aeroport_brasov_0032b.jpg

Consiliul Județean a anunțat câștigătorul licitației pentru construcția terminalului Aeroportului Brașov, estimată la aproximativ 40 de milioane de euro.

145.275.491,42 lei (inclusiv TVA) este valoarea propunerii financiare ofertate de SC Construcţii SA Sibiu. Din această sumă, 4.912.697,77 lei vor fi cheltuiți pentru proiectul tehnic, iar pentru execuţia terminalului 140.362.793,65 lei. Termenul pentru realizarea documetanţiilor de proiectare este de 3 luni, iar durata de execuţie a lucrării este de 9 luni, conform contractului.

Alți trei constructori au ofertat la licitația publică, însă autoritățile județene au ales compania sibiană pentru că a oferit prețul cel mai mic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Celelalte firme - SC PORR Construct SRL București, Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA şi KESZ Construcţii România SRL Cluj - pot contesta rezultatul în termen de 10 zile, adică până în 23 mai. Însă, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, spune că nu își face griji, având în vedere că „departajarea participanţilor la licitaţie s-a făcut exclusiv luând în considerare preţul cel mai scăzut şi că întreaga procedură a fost monitorizată şi verificată de ANAP.

„Având în vedere importanţa şi valoarea acestui obiectiv de investiţii, întreaga procedură de licitaţie a fost monitorizată şi verificată în permanenţă, pe fiecare etapă în parte, de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (atât de către ANAP la nivel regional, cât şi de structura centrală).

După calificarea celor patru ofertanţi, comisia de licitaţie a analizat în detaliu ofertele tehnice, beneficiind de suportul tehnic al experţilor de la IPTANA SA. Verificarea documentaţiilor tehnice a reconfirmat faptul că toate cele patru firme au experienţa necesară pentru realizarea proiectării şi execuţiei Terminalului. În urma acestei etape de analiză, toţi ofertanţii au obţinut punctajul maxim, respectiv 25 de puncte. De menţionat este faptul că pentru atribuirea acestui contract, oferta tehnică poate cumula un maxim de 25 de puncte, restul de 75 de puncte fiind obţinut în urma ofertării financiare, respectiv preţul cel mai scăzut.

Ţinând cont că toţi ofertanţii au obţinut maximum de puncte după etapa de evaluare a ofertelor tehnice, câştigătorul a fost desemnat în urma analizei ofertei financiare, respectiv ofertarea la preţul cel mai scăzut. Astfel, comisia de licitaţie desemnat câştigătoare firma SC Construcţii SA Sibiu şi a finalizat raportul procedurii care a fost avizat necondiţionat de către ANAP, în data de 13 mai 2019”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Proiectarea are ca scop realizarea unui terminal care să confere unicitate şi reprezentativitate Braşovului prin elementele arhitecturale şi închiderile faţadelor construcţiei, ţinând cont în mod obligatoriu de avizele obţinute de la instituţiile cu responsabilităţi în domeniu.

Planurile Terminalului de pasageri relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit. Teminalul va fi dotat atât cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport şi bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare), cât şi cu echipamente moderne de securitate, la standardele solicitate de către instituţiile statului care le vor opera: SRI,  Poliţia de Frontieră, Vama.

Despre autor
Author: Liviu Ardelean
Prezent în presă din 2007, moderator radio în Cluj-Napoca și Făgăraș. Scrie și prezintă știri de trei ani. Dependent de oameni, îndrăgostit de "teren".